به گزارش پایگاه تحلیلی خبری «آراز سسی» به نقل از نوید شاهد، «شهید محمد باقری» یکم تیر۱۳۱۸، در روستای بلقان علیا از توابع شهرستان شیروان به دنیا آمد. پدرش گل محمد و مادرش گلابتون نام داشت. در حد خواندن و نوشتن سواد آموخت. کشاورز بود. سال ۱۳۴۳ ازدواج کرد و صاحب دو پسر و دو دختر شد. به عنوان بسیجی در جبهه حضور یافت. بیست و نهم اردیبهشت ماه ۱۳۶۵، با سمت تک تیر انداز در حاج عمران عراق بر اثر اصابت ترکش به کتف، شهید شد.مزار او در بهشت حمزه روستای زیارت تابعه زادگاهش قرار دارد.
زندگینامه شهید «محمد باقری» را با هم میخوانیم:
تحصیلات ابتدایی محمد در پایه ی چهارم به دلیل فقر مالی خانواده ناتمام ماند و با فوت مادرش با وجود سن کمی که داشت پا به پای پدر وارد میدان مشکلات زندگی شد و در این راه از هیچ تلاش کوتاهی نکرد.
محمد دوران سربازی اش را در مشهد به اتمام رساند با شروع جنگ به شهر آمد و عضو بسیج شد. در سن ۴۶ سالگی داوطلبانه دو مرتبه بار اول، چهار ماه بار دوم، ۱۶ روز عازم جبهه شد و سرانجام در کردستان، منطقه حاج عمران بر اثر اصابت ترکش به درجه ی رفیع شهادت نایل گردید و پیکرش بر فراز دستان مردم شهید پرور شیروان به بهشت حمزه زیارت منتقل و به خاک سپرده شد.
خصوصیات اخلاقی واعتقادی
رشد و نمو در محیط روستا آن هم در شرایط اقتصادی بد، محمد را فردی صبور، مهربان، باگذشت و قانع تربیت کرده بود همسرش (فاطمه در خورد) در مرود زندگی مشترک بیست ساله اش با ایشان میگوید: وضع مالی خوبی نداشتیم مستأجری بودیم و من گاهی اوقات شکایت می کردم و او به صراحت می گفت: و به همین که هست باید قانع باشیم، زیرا اگر چیز بی ارزشی به ناحق به خانه بیاید برکت خانه از بین می رود.
انجام فرایض دینی (نماز اول وقت) و ارادت نسبت به ائمه از دیگر خصایص این شهید بزرگوار بود.
شوق وصال
محمد، فقط به خدا توکل داشت، فریادرس او به هنگام مشکلات و گرفتاری ها فقط خدا و ائمه بود. بزرگترین آرزویش شهادت بود و این مسأله را بارها نزد خانواده و دوستان بازگو نموده بود. به من گفت:همین امشب ساعت ۱۱ شب شهید می شوم او خواب دیده بود و چه زیبا خوابش تعبیر شد و برای همیشه در محضر حق ماندگار شد.
انتهای خبر/