ایرج آزادی در گفتگو با خبرنگار پایگاه تحلیلی خبری «آراز سسی» با اشاره به تردد مسافر از طریق مرز بازرگان گفت: سال گذشته، تردد مسافر از طریق مرز بازرگان یک میلیون و ۴۵۰ هزار و ۴۳۴ نفر است که نسبت به مدت مشابه سال قبل از آن ۳۳درصد رشد را نشان میدهد.
وی تصریح کرد: میزان تردد طی سال ۱۴۰۱، یک میلیون و ۹۶ هزار و ۴۲۹ نفر بود.
وی تعداد مسافران ورودی ایرانی را ۴۶۲ هزار و ۱۲۵ نفر و مسافران خروجی ایرانی را ۴۷۶ هزار و ۶۱۹ نفر در این مدت اعلام کرد و افزود: مسافران ورودی ایرانی۵۱درصد و خروجی ایرانی نیز ۵۹درصد افرایش داشته است.
سرپرست پایانه مرزی بازرگان ادامه داد: شمار ورودی مسافران خارجی نیز در همین مدت ۲۷۶ هزار و ۴ نفر و شمار مسافران خروجی نیز ۲۳۵ هزار و ۶۸۶ نفر بود که به ترتیب ۳ و ۷درصد رشد داشته است.
آزادی گفت: در این مدت تعداد تردد اتوبوس از طریق مرز بازرگان،۵ هزار ۵۷۷ دستگاه بود که از این تعداد ۲ هزار ۷۵۵ دستگاه ورودی و ۲ هزار و ۸۲۲ دستگاه نیز خروجی است که به ترتیب ۱۳درصد و ۱۲درصد کاهش داشته است.
لازم به ذکر است منطقه آزاد ماکو باتوجهبه مرزی بودن از دو گمرک بازرگان و پلدشت برخوردار است.
گمرک بازرگان، از بزرگترین گمرکات مسافری ایران در منطقه آزاد ماکو (شهر بازرگان) واقع شده که مرز بین ایران و ترکیه است و در ۱۵ کیلومتری شمال شهرستان ماکو قرار گرفته است. این گمرک در سال ۱۳۰۵ ساخته شده است که تنها مرز ۲۴ ساعته و بینالمللی ما بین ایران و ترکیه است. نام این گذرگاه از طرف کشور ترکیه مرز گوربولاغ است.
گذرگاه مرزی بازرگان، مهمترین گمرک زمینی کشور است و بهعنوان دروازه اروپا یا پیشانی ایران بشمار میرود که روزانه صدها مسافر داخلی و خارجی (توریست و گردشگر) و صدها کامیون ترانزیتی و سواری از این شهر دیدن و تردد مینمایند.
گمرک مزبور در حال حاضر در سطح مدیرکل و بهمنظور انجام امور مختلف گمرکی شامل مسافری، واردات، صادرات، ترانزیت، قضایی فعالیت نموده و همچنین گمرک پلدشت و بازارچههای ساری سو و صنم بلاغی تحت مدیریت گمرک بازرگان مشغول فعالیت هستند. همچنین این گمرک دارای دو ورودی جداگانه تریلر و اتوبوس و سواری است.
پلدشت یکی از شهرهای مرزی استان آذربایجان غربی در شمال غربیترین نقطه ایران و ساحل رود ارس است. این شهر مرکز سیاسی و اداری شهرستان پلدشت است. شهر پلدشت در میان دو دشت شیبلو و زنگنه قرار گرفته است. از این شهر بهراحتی میتوان «شاه تختی» در جمهوری خودمختار نخجوان و حتی ساختمانهای شهر نخجوان را دید. مردم دو شهر همسایه (پلدشت و نخجوان) قرابت اجتماعی و مراودات فرهنگی مختلفی دارند و بهعنوان یکی از دروازههای جمهوری اسلامی ایران با جمهوری آذربایجان محسوب میشود.
پل پلدشت – شاه تختی در محدوده مرز ایران و جمهوری خودمختار نخجوان با عنوان “پل دوستی” در سال ۱۳۸۶ افتتاح شد که تردد بین دو سوی مرز از طریق این پل انجام میگیرد.
انتهای پیام/