سامر اسدی در گفتگو با خبرنگار پایگاه تحلیلی خبری «آراز سسی» با اشاره به برداشت محصول کنجد در شهرستان پلدشت گفت: پلدشت تنها کانون کشت کنجد در آذربایجان غربی است و از دهه اول مهرماه برداشت این محصول در شهرستان آغاز شده است.
وی با اشاره به میزان کشت این محصول در پلدشت تصریح کرد: امسال حدود ۴۰۰ هکتار از اراضی این شهرستان به کنجد اختصاصیافته است و پیشبینی میشود حدود ۵۰۰ تن از این محصول برداشت شود.
مدیر جهاد کشاورزی پلدشت با اشاره به کشت ارقام مختلف کنجد در این شهرستان افزود: دو رقم کنجد در اراضی کشاورزی شهرستان پلدشت کشت میشود که یکی رقم شکوفا و رقم دیگر که در سال جاری از طرف معاونت بهبود و تولیدات گیاهی توصیه شده رقم اولتان است .
وی با اشاره به میزان برداشت در هر هکتار از مزارع تحت کشت اظهار کرد: طبق پیشبینیهای صورتگرفته از هر هکتار دو و نیمتن دانه روغنی کلزا برداشت میشود .
اسدی در مورد خواص این محصول گفت: از هر گرم کنجد حدود ۴۰۰ گرم روغن تولید میشود، ۱۰۰ گرم دانه کنجد حدود ۵۰۰ کیلوکالری انرژی دارد.
وی تصریح کرد: دانه کنجد حاوی ویتامینهای ب ۶، نیاسین، تیامین، کلسیم، منیزیم، آهن و فسفات است که برای درمان بیماریهای دیابت، بیماریهای پوستی و کاهش فشارخون توصیه میشود.
مدیر جهاد کشاورزی پلدشت افزود: کشت کنجد در شهرستان پلدشت از اوایل اردیبهشتماه آغاز شده است و از مهرماه برداشت این محصول شروع و تا پایان مهرماه ادامه مییابد.
این محصول، بهویژه در شرایط اقلیمی خشک و نیمهخشک، نهتنها به مصرف کمتر آب نیاز دارد، بلکه از لحاظ اقتصادی نیز برای کشاورزان بسیار سودآور است.
دانههای کنجد پس از برداشت، علاوه بر تأمین مواد اولیه برای تولید روغن کنجد، به دلیل خواص دارویی و تغذیهای خود، در صنایع غذایی نیز مورداستفاده قرار میگیرند بنابراین، توسعه کشت این محصول میتواند در تأمین نیاز بازار و بهبود درآمد کشاورزان نقش بسزایی داشته باشد.
انتهای خبر/