Sunday, 17 November , 2024
0

مرمت عمارت تاریخی شهربانی ماکو آغاز شد

  • کد خبر : 292840
  • 27 آبان 1403 - 6:37
مرمت عمارت تاریخی شهربانی ماکو آغاز شد
تفاهم‌نامه مصالحه در خصوص مالکیت عمارت تاریخی شهربانی ماکو به‌منظور مرمت، احیا و بهره‌برداری از این بنای تاریخی بین مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ماکو و فرمانده انتظامی آذربایجان غربی امضا شد.

به گزارش پایگاه تحلیلی خبری «آراز سسی»، تفاهم‌نامه مصالحه در خصوص مالکیت عمارت تاریخی شهربانی ماکو به‌منظور مرمت، احیا و بهره‌برداری از این بنای تاریخی بین مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ماکو و فرمانده انتظامی آذربایجان غربی امضا شد.

طی جلسه‌ای با حضور سردار جهان‌بخش فرمانده انتظامی آذربایجان غربی و حسین گروسی مدیرعامل منطقه آزاد ماکو صورت گرفت، اسناد و مدارک مرتبط با عمارت تاریخی شهربانی ماکو به مالکیت سازمان منطقه آزاد منتقل شد و عملیات مرمت و بهره‌برداری از این عمارت تاریخی آغاز می‌شود.

عمارت شهربانی ماکو در خیابان امام خمینی (ره) شهر ماکو قرار دارد و توسط یکی از خان‌های ماکو ساخته شده است که بعدها توسط شهربانی سابق خریداری شد.

تاریخ احداث این بنا نامشخص بوده؛ اما باتوجه‌به کتیبه موجود در تالار آیینه، تاریخ ساخت آن سال ۱۳۲۰ هجری قمری اعلام شده است، بنای قدیمی شهربانی ماکو به‌صورت دوطبقه احداث شده است که طبقه اول فاقد تزیینات و واحدهای باارزش وسیع است.

طبقه دوم آن از نظر طرح کلی، پلان، نورپردازی، تقسیمات معقول، تناسبات معماری و به‌کارگیری شیوه آرایش زمان خود، مانند تالار آیینه‌کاری، درب‌های بزرگ ارسی در تالار آئینه، اتاق‌های مجاور آن با شیشه‌های رنگین، تزیینات گچ‌بری جبهه خارجی شامل سرستون‌های تزیینی، مجسمه‌ها و اشکال گل‌وبوته ارزش و بهای زیادی را به این بنا بخشیده است.

لازم به ذکر است پلان بنا تقریباً فرم بنای کاخ‌موزه باغچه جوق را القا می‌کند.

ساختمان شهربانی ماکو مربوط به دوره قاجار بوده و در ماکو، خیابان امام واقع شده و این اثر در تاریخ ۳ اسفند ۱۳۷۷ با شماره ثبت ۲۲۱۳ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

 

آثار تاریخی بخشی از هویت و فرهنگ هر جامعه‌ای هستند و اهمیت بسیاری دارند. این آثار نه‌تنها تاریخ و گذشته را به نمایش می‌گذارند، بلکه به‌عنوان پلی بین نسل‌های مختلف عمل می‌کنند و به ما یادآوری می‌کنند که از کجا آمده‌ایم و چه مسیری را طی کرده‌ایم.

باتوجه‌به اهمیت بالای آثار تاریخی، توجه و مرمت آن‌ها از ضروریات است. آثار تاریخی به دلیل عوامل مختلفی مانند تغییرات آب‌وهوایی، فرسایش طبیعی، آلودگی و حتی تخریب‌های انسانی ممکن است در معرض آسیب قرار گیرند؛ بنابراین، برای حفظ این گنجینه‌های فرهنگی، باید به مرمت و نگهداری آن‌ها توجه ویژه‌ای داشته باشیم.

مرمت آثار تاریخی به حفظ هویت فرهنگی و تاریخی یک ملت کمک می‌کند. با مرمت این آثار، می‌توانیم از نابودی آن‌ها جلوگیری کنیم و اطمینان حاصل کنیم که نسل‌های آینده نیز بتوانند از این گنجینه‌ها بهره‌مند شوند.

مرمت و نگهداری آثار تاریخی به پژوهشگران و دانشجویان امکان مطالعه و تحقیق بر روی این آثار را فراهم می‌کند. این امر می‌تواند منجر به کشف نکات جدیدی در مورد تاریخ و فرهنگ شود و دانش و آگاهی جامعه را ارتقا دهد.

فعالیت‌های مرمتی نیازمند تخصص‌ها و مهارت‌های مختلفی است. این امر می‌تواند به ایجاد فرصت‌های شغلی برای افراد محلی و متخصصان مختلف منجر شود و به توسعه اقتصادی منطقه کمک کند.

آثار تاریخی نمادی از هویت، فرهنگ و تاریخ یک ملت هستند و مرمت و نگهداری آن‌ها ضروری است. باتوجه‌به اهمیت بالای این آثار، باید همواره به حفظ و مرمت آن‌ها توجه ویژه‌ای داشته باشیم تا بتوانیم این گنجینه‌های فرهنگی را برای نسل‌های آینده حفظ کنیم و از آن‌ها بهره‌مند شویم.

انتهای خبر/

لینک کوتاه : https://arazsasy.ir/?p=292840

نوشته های مشابه

26آبان
آغاز عملیات سرشماری کشاورزی در ماکو
مدیر جهاد کشاورزی ماکو خبر داد:

آغاز عملیات سرشماری کشاورزی در ماکو

26آبان
آغاز رسمی واردات خودرو به مناطق آزاد
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ماکو خبر داد:

آغاز رسمی واردات خودرو به مناطق آزاد

25آبان
حضرت زهرا (س) الگوی مادران و همسران شهدا
امام‌جمعه پلدشت خبر داد:

حضرت زهرا (س) الگوی مادران و همسران شهدا

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ای رسانه