سامر اسدی در گفتگو با خبرنگار پایگاه تحلیلی خبری «آراز سسی» با اشاره به فصل برداشت چغندرقند در پلدشت گفت: سطح زیر کشت چغندرقند در این شهرستان یک هزار و ۷۵۰ هکتار است که نسبت به سال گذشته از رشد ۲۰ درصدی برخوردار است.
وی با اشاره به میزان برداشت این محصول تصریح کرد: طبق پیشبینیهای صورتگرفته بالا بر یکصد هزار تن چغندرقند از این اراضی برداشت میشود.
مدیر جهاد کشاورزی پلدشت در خصوص فروش این محصول افزود: طبق قراردادی که کشاورزان با کارخانه قند خوی منعقد کردهاند کل این محصولات برای فراوری به این کارخانه منتقل میشود.
وی اظهار کرد: برداشت چغندرقند در این شهرستان از آبانماه شروع شده و تا اواخر آذر ادامه دارد.
شهرستان پلدشت در استان آذربایجان غربی بهعنوان یکی از قطبهای تولید چغندرقند در کشور شناخته میشود، هر ساله کشاورزان این منطقه با تلاش و کوشش فراوان، محصولی باکیفیت و پر بار را روانه بازار میکنند.
کشت چغندرقند علاوه بر تأمین نیاز داخلی به شکر، نقش مهمی در اقتصاد منطقه نیز ایفا میکند. این محصول اشتغالزایی قابلتوجهی ایجاد کرده و به بهبود وضعیت معیشتی کشاورزان کمک شایانی کرده است.
باتوجهبه تلاشهای صورتگرفته برای بهبود روشهای کشت و افزایش بهرهوری، آینده کشت این محصول در پلدشت روشن است و با استفاده از فناوریهای نوین و حمایت دولت، میتوان انتظار داشت که پلدشت همچنان بهعنوان یکی از قطبهای مهم تولید چغندرقند در کشور باقی بماند.
انتخاب رقم مناسب چغندرقند، یکی از مهمترین عوامل مؤثر بر عملکرد و کیفیت محصول است، عوامل مختلفی مانند شرایط آبوهوایی منطقه، نوع خاک، مقاومت به بیماریها و آفات و همچنین نیاز بازار به انواع مختلف شکر، در انتخاب رقم مناسب نقش دارند.
در سالهای اخیر، محققان و کشاورزان ایرانی موفق به تولید ارقام جدیدی از چغندرقند شدهاند که به شرایط اقلیمی و نیازهای بازار ایران سازگارتر هستند.
مراکز تحقیقاتی کشاورزی در ایران به طور مداوم در حال بررسی و ارزیابی ارقام مختلف چغندرقند هستند. هدف از این تحقیقات، شناسایی ارقامی است که عملکرد بالا، کیفیت خوب و مقاومت به بیماریها و آفات داشته باشند. باتوجهبه تغییرات اقلیمی و ظهور بیماریهای جدید، تحقیقات در زمینه اصلاح نژاد چغندرقند اهمیت بیشتری پیدا کرده است.
انتهای خبر/