امید حیدرپور در گفتگو با خبرنگار پایگاه تحلیلی خبری «آراز سسی» با اشاره به فرارسیدن فصل بهار و مساعد شدن آبوهوای منطقه بسیاری از زنبورداران مهاجر شهرستان شوط را برای پرورش زنبورعسل و تولید عسل مرغوب انتخاب میکنند، گفت: همه ساله با شروع فصل بهار زنبورداران مهاجر از شهرستانهای چالدران، خوی، چایپاره و پلدشت با حدود هشت هزار کندوی مدرن به مدت سه ماه در طبیعت سرسبز این شهرستان مستقر میشوند.
وی تصریح کرد: شهرستان شوط در مجموع سالانه ۱۵۰ تن عسل تولید میکند انتظار میرود امسال در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته میزان تولید عسل ۲۰ درصد افزایش یابد.
مدیر جهاد کشاورزی شوط افزود: برای توسعه صنعت زنبورداری تسهیلات بانکی کمبهره به زنبورداران شهرستان شوط واگذار شده است.
وی در خصوص تسهیلات ارائه شده برای توسعه زنبورداری اظهار کرد: برای توسعه زنبورداری در شهرستان خدماتی از قبیل، افزایش سطح بیمه زنبورداری، ایجاد کارگاههای صنایع تبدیلی و تکمیلی ارائه میشود.
حیدرپور در خصوص اشتغالزایی در زمینه زنبورداری گفت: بیش از ۱۲۰ نفر در این شهرستان در عرصه پرورش زنبورعسل اشتغال دارند.
وی تصریح کرد: عسلهای تولید شده از زنبورداران مهاجر در شهرستان شوط به کشورهای ترکیه، جمهوری آذربایجان و استانهای همجوار صادر میشود.
مدیر جهاد کشاورزی شوط افزود: برای حمایت از زنبورداران بیش از ۶۰ میلیارد ریال اعتبار از محل تسهیلات بانکی در قالب سرمایه در گردش واگذار شده است.
وی اظهار کرد: برای جلوگیری از خامفروشی بسته تشویقی ویژهای برای واحدهای تولیدی و صنایع تبدیلی محصولات عسل طراحی شده است.
پرورش زنبور عسل یکی از فعالیتهای اقتصادی با ارزش افزوده بالا است که نقش مهمی در اشتغالزایی و تقویت اقتصاد دارد.
این صنعت با تولید محصولات متنوعی مانند عسل، موم، ژل رویال، گرده گل و زهر زنبور عسل، نه تنها به بهبود وضعیت اقتصادی افراد فعال در این حوزه کمک میکند، بلکه تأثیرات مثبت گستردهای بر سایر بخشهای اقتصادی مانند کشاورزی و محیط زیست دارد.
پرورش زنبور عسل به عنوان یک فعالیت کمهزینه و پرمنفعت، فرصتهای شغلی متعددی را فراهم میکند، این صنعت به ویژه در مناطق روستایی و محروم، به عنوان منبع درآمد اصلی یا مکمل برای کشاورزان و افراد محلی عمل میکند.
سرمایهگذاری اولیه نسبتاً پایین در کنار بازده اقتصادی بالا، افراد بیشتری را به فعالیت در این حوزه ترغیب میکند، از سوی دیگر خدمات جانبی مرتبط با زنبورداری، مانند بستهبندی، فروش و صادرات محصولات، فرصتهای اشتغال بیشتری را ایجاد میکند.
پرورش زنبور عسل تأثیر قابلتوجهی بر اقتصاد محلی و ملی دارد. فروش محصولات زنبور عسل در بازارهای داخلی و بینالمللی، منجر به کسب درآمد ارزی و تقویت اقتصاد کشور میشود.
انتهای خبر/
مدیر جهاد کشاورزی شوط خبر داد:
رشد ۲۰ درصدی تولید عسل در شوط
مدیر جهاد کشاورزی شوط گفت: شهرستان شوط در مجموع سالانه ۱۵۰ تن عسل تولید میکند انتظار میرود امسال در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته میزان تولید عسل ۲۰ درصد افزایش یابد.
لینک کوتاه : https://arazsasy.ir/?p=294785
- نویسنده : محمد خلیل زاده
- ارسال توسط : سردبیر آرازسسی
- منبع : آراز سسی
- بدون دیدگاه