جواد احمدی در گفتگو با خبرنگار پایگاه تحلیلی خبری «آراز سسی» با اشاره به تغییر الگوی کشت در چالدران گفت: امسال بیش از ۵۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی چالدران به کشت محصول چغندرقند اختصاصدادهشده است و باتوجهبه آبوهوای خاص شهرستان چغندرقند تولیدی از نظر عیار قند و کیفیت در سطح استان بیشترین عیار قند را به خود اختصاص داده است.
وی تصریح کرد: کشت این محصول باهدف تغییر الگوی کشت از سال گذشته در چالدران شروع شده است و امسال نیز کشت این محصول از رشد قابلتوجهی برخوردار است.
مدیر جهاد کشاورزی چالدران افزود: کشت چغندرقند از نیمه دوم اردیبهشتماه در چالدران شروع شده و تا اواسط خردادماه ادامه دارد.
وی اظهار کرد: طبق پیشبینیهای صورتگرفته از هر هکتار بهصورت میانگین ۵۰ تن محصول و در مجموع بیش از ۲۵ هزار تن محصول برداشت شود.
این واحد در سال زراعی ۱۴۰۴ با ۲۸۰ کشاورز و در اراضی به وسعت ۵۰۰ هکتار چغندرقند قرارداد بسته و با حمایت اداره جهاد کشاورزی شهرستان خدمات مختلفی از جمله توزیع نهاده و بذر بهصورت اعتباری استفاده از خدمات مکانیزاسیون و سایر امکانات را برای کشاورزان فراهم کرده است.
برداشت چغندرقندهای کشت شده در چالدران از اوایل آبانماه بهصورت ماشینی آغاز و به مدت یک ماه ادامه مییابد.
امسال سطح زیر کشت محصول چغندرقند در چالدران در مقایسه با سال گذشته ۴ برابر افزایشیافته است.
چغندرقند یکی از محصولات راهبُردی کشاورزی در شهرستان چالدران است که نقش مهمی در اقتصاد منطقه ایفا میکند، این محصول نهتنها بهعنوان ماده اولیه تولید شکر اهمیت دارد؛ بلکه تأثیرات گستردهای بر اشتغال، درآمد کشاورزان و توسعه پایدار منطقه دارد.
چغندرقند در چالدران نهتنها یک محصول کشاورزی مهم است؛ بلکه نقش کلیدی در توسعه اقتصادی، اشتغالزایی و اصلاح الگوی کشت دارد، با حمایتهای مناسب از کشاورزان و استفاده از فناوریهای نوین میتوان بهرهوری این محصول را افزایش داد و به توسعه پایدار منطقه کمک کرد.
انتهای خبر/