به گزارش آراز سسی، حجت الاسلام والمسلمین وحید طالبی ظهر امروز در خطبه های نماز جمعه پلدشت با اشاره به اهمیت وحدت امت اسلام گفت: تعیین دوازدهم تا هفدهم ربیع الاول به عنوان هفته وحدت از جمله ابتکارات سرنوشت ساز و تاریخ ساز امام راحل بوده است، ابتکاری که برای همیشه، بخش عمده ای از توطئه های دائمی استکبار را کم اثر کرده است و در ایران اسلامی و بسیاری از مناطق دیگر جهان، وحدت را تبدیل به یکی از گفتمان های غالب و رایج کرده است.
وی تصریح کرد: شرایط حساس کنونی جهان اسلام می طلبد تا به این موضوع مهم، نگاهی عمیق تر داشته باشیم.
وی با اشاره به اینکه «امنیت»؛ اصل محوری حکمرانی مطلوب در کشورهای منطقه خاورمیانه است، اظهار کرد: مقام معظم رهبری با رهنمودهای دلسوزانه خود در نقش منذر حکیم، لایههای مختلف اعتراضات مردمی در کشورهای منطقه و ابعاد پیدا و پنهان آن و نیز نقش عوامل بیگانه در جهت دهی به آن را به درستی شناسایی کرده و در این راستا، خطاب به گروه های مختلف معترض رهنمودهایی را بیان می کنند که با عمل به آن هم بتوان از هزینههای جانی و مالی برای ملتها و دولتها کاسته و هم به خواسته های مدنظر دست یافت.
امام جمعه پلدشت افزود: نکته مهم برای این حوادث آن است که نقشه دشمن سرایت دادن این نوع اعتراضات به داخل ایران است، به همین دلیل است که مقام معظم رهبری کارگزاران نظام را بر «مغرور نشدن به پیروزیها و دشمن را کوچکتر ندیدن از آنچه که هست» آگاه می کند.
طالبی با اشاره به نقش اقتصاد دانشبنیان در تحقق اقتصاد مقاومتی گفت: اقتصاد دانش بنیان به دلیل وابستگی به خلاقیت و توان علمی نخبگان جوان کشور، نقش مهمی در پیشرفت همه جانبه مبتنی بر سیاستهای اقتصاد مقاومتی همچون «برون زا» و «دانش محور» بودن دارد؛ علاوه بر این دستاوردهای مهمی همچون کاهش وابستگی کشور به اقتصاد نفتی و خام فروشی، رشد علمی و دانش تولید کشور، مقابله با تحریمها با تولید کالاهای اساسی و راهبردی و ایجاد ارزش افزوده بالا و مداوم و نیز بدست آوردن قدرت اقتصادی، سیاسی و فرهنگی را برای کشور در شرایط حساس کنونی به همراه دارد،که این امر نیاز به برنامه ریزی وسیاست گذاری دقیق دارد.
وی با تاکید بر ضرورت صرفه جویی در مصرف انرژی کشور با مشارکت همگانی تصریح کرد: در حال حاضر، علاوه بر هدررفت انرژی در بخش تولید، بخش قابل توجهی از منابع انرژی کشور بهعلت سوءمصرف، توسط مردم و مصرفکنندههای نهایی انرژی تلف میشود، در نتیجه لازم است عموم مردم نسبت به اصلاح وضع موجود و با توجه به توصیه های موکد دین مبین اسلام در خصوص پرهیز از اسراف، اقدامات جدی را انجام دهند.
وی با تاکید بر کشتار مجازی توسط کلمات و واژه ها اظهار کرد: جنگ روایت ها،جنگی است که با قدرت تولید معنا و روایت و قدرت رسانه و فضای مجازی،روایت غالب را تعیین می کند، در جنگ روایت ها کسی پیروز است که به دو مولفه اصلی توجه کند:زمان( بدین معنا که به سرعت و چابکی ، اولین روایت را به افکار عمومی ارایه کند) و جذابیت( روایت اول را هنرمندانه و جذاب) مطرح سازد.
خطیب نماز جمعه پلدشت افزود: جنگ روایت ها، بخشی از جنگ رسانه ای است، در جنگ رسانه ای برخلاف جنگ فیزیکی، هدف اشغال سرزمین و خاک نیست و در دوران استعمار فرانو، مهمتر از هر چیز تسخیر حوزه ادراک واندیشه، حوزه گرایش و انگیزه و عرصه رفتار وعمل است.
به گفته وی جنگ رسانه ای کم هزینه تر، کارآمدتر، فراگیرتر، عمیق تر و البته پرخسارت ترین جنگ ها است.
طالبی با اشاره به هزینهفایدهی چالش و سازش گفت: هدف از طرح موضوع هزینههای چالش و سازش، توسط رهبر انقلاب اسلامی، جلوگیری از غلبهی گفتمانی و ایجاد و تقویتِ هژمونی کاذبی است که عدهای سعی در القاء آن را دارند.
وی تصریح کرد: مقاومت در برابر دشمن و ذلّتناپذیری و سازشنکردن در برابر خصم، برخوردار از سه پشتوانهی «عقل»، «وحی» و «تجربه» است.
وی با اشاره به تفاوت سازش با مذاکره و توافق اظهار کرد: در جای خود باید بحث شود که سازش، غیر از مذاکره و توافق است؛ مذاکره و توافق، اگر مصداق «نرمش قهرمانانه» باشد، پذیرفتنی است در نرمش قهرمانانه، به حریف امتیاز داده میشود که او را در مبارزهی کُشتیِ رویاروی، به خاک نشانده یا ضربهی فنّی کند، به خلاف «نرمش زبونانه»، که امتیاز داده میشود، تا از چنبرهی حریف جان سالم به در برده شود.
امام جمعه پلدشت با اشاره به اینکه حوادث اخیرعراق، دارای علت ها و ریشه های داخلی و خارجی است، افزود: هدف اصلی آمریکا از این فتنه ها در درجه اول، تغییر ساختار قدرت در عراق از راه بی دولت سازی، و نیز تشدید فشار حداکثری بر ایران، از مسیر تشدید فشار برهمپیمانان آن است.
به گفته وی آمریکا و اتباع او با سوء استفاده از مشکلات و نارضایتی موجود با فرصت طلبی و موج سواری وارد میدان فتنه شده و آتش افروزی کرده اند.
طالبی با تاکید بر اینکه این حوادث تلخی ها و دشواری های زیادی دارد لکن با نگاهی عمیق تر می توان به برکات آن نیز پی برد، گفت: هوشیارشدن احزاب و مردم عراق، شناسایی سرپل ها و رهبران فتنه، شناخت نقاط قوت و ضعف، تلاش مضاعف برای رفع مشکلات مردم، تلاش برای بهسازی ساختارهای قانونی و حاکمیتی، آمادگی مردم و حشدالشعبی و تقویت مهارت و توانمندی آنان برای فتنه های احتمالی، روشن شدن ابعاد ولایه های پنهان فتنه و نقش آمریکا برای بسیاری از مردم عراق و منطقه گوشه هایی از آن است.
انتهای پیام/