سید قباد مکرمی در گفتگو با خبرنگار پایگاه تحلیلی خبری «آراز سسی» با اشاره به اهمیت شاهمیگوی سد ارس پلدشت گفت: تمهیداتی که همکاران در شیلات آذربایجان غربی و مؤسسه تحقیقات شیلات ایران که در سال ۹۷ داشتند تصمیم بر این شده بود که در این سال با اعلام قرنطینه صید این گونه ارزشمند و اقتصادی در سد ارس، ذخایر شاهمیگو بازسازی شود که خوشبختانه این تصمیم امروز نتیجه داده است.
وی تصریح کرد: به دنبال ممنوعیت صید شاهمیگو در دریاچه پشت سد ارس این گونه ارزشمند و اقتصادی در این مدت با زادوولد و تکثیر و پرورش طبیعی دوباره به تور صیادان بازگشته و باعث خوشحالی صیادان شده است.
مدیرکل دفتر آبزیان آبهای شیرین شیلات ایران با اشاره به صید آزمایشی شاهمیگوی سد ارس افزود: در سال جاری یک ماه تا پایان صید این گونه ارزشمند در دریاچه پشت سد ارس باقیمانده است و پیشبینی میشود در این مدت یک تن شاهمیگو صید و بعد از بستهبندی در تنها مرکز بستهبندی شاهمیگو در شمال غرب کشور در شهرستان پلدشت به بازارهای جهانی صادر شود.
وی با اشاره به اهمیت صادرات شاهمیگوی سد ارس و بازار فروش آن در کشورهای خارجی اظهار کرد: با صادرات هر کیلو شاهمیگو به کشورهای اروپایی ۱۵ الی ۲۰ دلار ارز وارد کشور میشود.
مکرمی گفت: تنها زیستگاه و محل تکثیر و پرورش این آبزی ارزشمند و اقتصادی در دنیا دریاچه پشت سد ارس شهرستان پلدشت است.
مدیرکل دفتر آبزیان آبهای شیرین شیلات ایران افزود: در حوزه صید شاهمیگو در دریاچه پشت سد ارس، ۵ شرکت بهرهبردار با ۶۰ عضو فعالیت میکنند.
لازم به ذکر است شیوع صید غیرمجاز در دریاچه پشت سد ارس از سال ۱۳۹۳ و کاهش شدید شاهمیگوی دراز آب شیرین ارس، خطر انقراض این آبزی ارزشمند و اقتصادی را تهدید میکرد، اداره شیلات آذربایجان غربی با هماهنگی مرکز تحقیقات و سازمان شیلات ایران ممنوعیت صید شاهمیگو را از دریاچه پشت سد ارس در سال ۱۳۹۷ به مرحله اجرا گذاشت و خوشبختانه بعد از ۷ سال سلطان ارس دوباره به تور صیادان بازگشت.
انتهای خبر/