ناصر عتباتی در حاشیه بازدید از حوزه قضایی پلدشت در گفتگو با خبرنگار پایگاه تحلیلی خبری «آراز سسی» با اشاره به موارد ضروری در ارتقای عملکرد در راستای رسیدن به اهداف برنامه عملیاتی تا پایان سال گفت: مدیریت ورود پروندهها از اهمیت ویژهای برخوردار است و در این امر میتوان از ظرفیتهای موجود همچون شورای حل اختلاف و واحدهای مددکاری کلانتریها بهره برد.
وی تصریح کرد: تقویت و آموزش شوراهای حل اختلاف و واحدهای مددکاری کلانتریها برای استفاده بهینه در جهت صلح و سازش با نظارت قضات پلدشت امری مهم است.
رئیسکل دادگستری آذربایجان غربی با اشاره به اولویتبندی پروندههای اجرای احکام افزود: ساماندهی، تعیین و تکلیف پروندههای اجرای احکام با اولویت پروندههای مسن و معوق باشد.
وی با اشاره به اینکه پلدشت ظرفیت و استعداد آن را دارد که در سطح کشور مطرح گردد، اظهار کرد: تقویت تکریم و پاسخگویی به مراجعین در اولویت همکاران در دستگاه قضایی استان است.
صلح و سازش در پروندهها نهتنها میتوانند به حلوفصل سریعتر و کمهزینهتر اختلافات کمک کنند، بلکه از فشار بر سیستم قضایی نیز میکاهند و روابط اجتماعی را بهبود میبخشند.
تعداد زیاد پروندههای قضایی و تراکم آنها میتواند سیستم قضایی را تحتفشار قرار دهد و روند رسیدگی به پروندهها را به تأخیر بیندازد، استفاده از روشهای صلح و سازش، میتواند تعداد پروندههای قضایی را کاهش دهد و به بهبود کارایی سیستم قضایی کمک کند.
رسیدگی به پروندههای قضایی نیازمند زمان و هزینههای بالاست، از هزینههای وکیل و دادگاه گرفته تا زمانهایی که طرفین در دادگاهها حضور پیدا میکنند، این مسائل میتوانند بار مالی و زمانی زیادی بر دوش افراد بگذارند.
صلح و سازش میتواند این هزینهها و زمانها را به طور قابلتوجهی کاهش دهد و طرفین را از بار مالی و روانی دادگاهها نجات دهد.
بسیاری از پروندههای قضایی به دلیل اختلافات خانوادگی، دوستانه و شغلی بروز میکنند، رسیدگی قضایی به این نوع اختلافات میتواند به تخریب روابط بین طرفین منجر شود و دشمنی و کینهتوزی را تقویت کند.
صلح و سازش میتواند به حفظ و تقویت روابط اجتماعی و خانوادگی کمک کند و به طرفین اجازه دهد تا با مسالمت و احترام متقابل به حل مشکلات خود بپردازند.
انتهای خبر/