رضا مظفری نسب در گفتگو با خبرنگار پایگاه تحلیلی خبری «آراز سسی» با اشاره به انهدام باند حفاران غیرمجاز در شهرستان شوط گفت: پس از دریافت گزارشها مردمی مبنی بر تردد دو خودروی مشکوک در نزدیکی تپه تاریخی روستای آغ بلاغ شوط موضوع در دستور کار نیروهای یگان حفاظت شهرستان شوط قرار گرفت.
وی تصریح کرد: طبق بررسیهای صورتگرفته و تأیید صحت خبر از سوی مأموران یگان حفاظت شهرستان شوط، مأموران یگان حفاظت شهرستان شوط با همکاری نیروی انتظامی شهرستان به محل موردنظر اعزام شدند.
فرمانده یگان حفاظت اداره کل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی آذربایجان غربی با اشاره به موفقیت در عملیات دستگیری افزود: مأموران طی یک عملیات دقیق، موفق به دستگیری هفت حفار غیرمجاز شدند.
وی اظهار کرد: در این عملیات علاوه بر دستگیری متهمان، ابزارآلات حفاری غیرمجاز به همراه خودروی آنها توقیف و تحویل کلانتری شد.
مظفری نسب گفت: پروندههای قضایی متهمان تشکیل و این موضوع از طریق مراجع قانونی در حال پیگیری است.
وی تصریح کرد: از مردم بهویژه دوستداران میراثفرهنگی انتظار داریم بااحساس مسئولیت همگانی در راستای مقابله با متخلفان و سوداگران میراثفرهنگی ما را در حفاظت از این سرمایه ملی یاری کنند.
حفاری غیرمجاز به حفاری و کاوش بدون اخذ مجوز از مقامات مربوطه است، این فعالیتها معمولاً باهدف یافتن و سرقت آثار باستانی و تاریخی صورت میگیرد و این عمل میتواند منجر به تخریب و ازبینرفتن آثار ارزشمند شود.
انجام هر گونه عمل حفاری و کاوش بهقصد بهدستآوردن اشیای عتیقه و آثار تاریخی مطلقاً ممنوع است و مرتکب به حبس تأدیبی از ۶ ماه تا ۳ سال و ضبط اشیای مکشوفه و آلات و ادوات حفاری به نفع بیتالمال محکوم میشود. چنانچه حفاری در اماکن تاریخی که به ثبت آثار ملی رسیده باشد انجام گیرد مرتکب به حداکثر مجازات مقرر محکوم میشود.
حفاری غیرمجاز نهتنها به تخریب و ازبینرفتن آثار باستانی و تاریخی منجر میشود، بلکه تأثیرات منفی بسیاری بر جوامع و فرهنگ جامعه دارد، این فعالیتها باعث ازبینرفتن اطلاعات تاریخی و فرهنگی مرتبط با آثار باستانی میشود و ارتباط با گذشته و ریشههای فرهنگی را قطع میکند.
انتهای خبر/