محمد دادرس در گفتگو با خبرنگار پایگاه تحلیلی خبری «آراز سسی» با اشاره به عملکرد ششماهه اول سال ۱۴۰۳ گفت: طی ششماهه نخست سال جاری انواع کالای ایرانی به ارزش ۸ میلیون ۳۲۶ هزار دلار از گمرک پلدشت به مقصد کشورهای اروپایی صادر شده که این رقم نسبت به مدتزمان مشابه سال گذشته ۵۰ رشد داشته است.
وی تصریح کرد: امسال ۲۶۲ میلیون ۴۷۹ هزار دلار صادرات سایر گمرکات از گمرک پلدشت به مقصد کشورهای اروپایی صادر شده که این رقم نسبت به مدتزمان مشابه سال گذشته ۱۱ درصد رشد داشته است.
مدیر گمرک پلدشت با اشاره به میزان تردد روزانه کامیونها از مرز پلدشت افزود: روزانه از این گمرک حدود ۲۰۰ دستگاه کامیون برای رساندن کالاهای ایرانی و ترانزیتی به مقصد کشورهای آسیایی و اروپایی تردد میکنند.
دادرس گفت: نیمه اول سال جاری به میزان ۱۸۴ هزار ۷۸۲ تن کالا از گمرک پلدشت به مقصد کشورهای آسیای میانه ترانزیت شده است که این رقم نسبت به مدتزمان مشابه سال گذشته ۱۲۸ درصد افزایشیافته است.
وی تصریح کرد: در نیمه اول سال جاری بیش از ۳۵ هزار ۸۰۰ دستگاه کامیون از مرز پلدشت تردد کردند.
گمرک پلدشت یکی از پایانههای مرزی مهم ایران است که در استان آذربایجان غربی و در نزدیکی رودخانه ارس قرار دارد و این گمرک نقش مهمی در تسهیل صادرات و واردات کالاها بهویژه به کشورهای آسیای میانه و جمهوری خودمختار نخجوان دارد.
پایانه مرزی پلدشت از شاهراههای کمنظیر جمهوری اسلامی ایران در دستیابی به بازارهای آسیای میانه از طریق آذربایجان غربی به شمار میرود.
این پایانه در ۴۷ کیلومتری غرب ماکو و در جوار رودخانه مرزی ارس قرار دارد و حدود ۴۰ سال از فعالیت رسمی آن میگذرد. در کل کشور ۲۲ پایانه مرزی وجود دارد که بیش از یکپنجم آنها مربوط به آذربایجان غربی است.
آذربایجان غربی علاوه بر مرز مشترک با نخجوان در پلدشت و شمال عراق در تمرین تنها استان کشورمان است که با ترکیه از طریق مرز بازرگان، رازی خوی و سرو ارومیه مرز زمینی دارد.
انتهای خبر/